Mikä Finnfacts?

Finnfacts edistää suomalaisen elinkeinoelämän tunnettuutta toteuttamalla kansainvälisiä mediavierailuja ja julkaisemalla Good News from Finland -uutissivustoa.

Finnfacts on vuonna 1960 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio. Tarkoituksenamme on edistää suomalaisen elinkeinoelämän tunnettuutta toteuttamalla kansainvälisiä mediavierailuja ja niihin liittyviä palveluja sekä julkaisemalla Good News from Finland -uutissivustoa.

Finnfacts toimii osana Business Finlandia. Finnfactsin toimintaa tukevat työ- ja elinkeinoministeriö sekä Elinkeinoelämän keskusliitto EK.

Missiomme:

Finnfacts tekee tunnetuksi suomalaista osaamista.

Visiomme:

Finnfacts on Suomi-brändin rakentaja, joka siivittää suomalaiset yritykset menestykseen maailmalla.

Finnfactsin historia

Finnfactsin juuret ulottuvat vuoteen 1960, jolloin silloisen puunjalostusteollisuuden patruunat näkivät tarpeelliseksi aloittaa läntiseen mediaan suunnatun tiedottamisen ja vaikuttamisen. Finn Facts -nimellä käynnistetyn toiminnan johtoajatuksena oli näyttää maahan kutsutuille ulkomaisille journalisteille omin silmin, että Suomi oli itsenäinen demokratia, jossa sijaitsi korkeatasoista ja luotettavaa teollista tuotantoa.

Sittemmin Finnfactsin toiminnan viestit ja välineet ovat kehittyneet ja muuttuneet moneen kertaan. Suomi on vakiinnuttanut asemansa modernien yhteiskuntien eturiviin kuuluvana EU-maana ja monella alalla kansainvälistä mainetta niittävien yritysten syntypaikkana.

Keskeiseksi viestiksi on noussut yhä selkeämmin suomalainen osaaminen – ensisijaisesti yritystoiminta ja innovaatiot.